PDS

Opnames webinars van 31 oktober 2020

De eerste online PDS infodag zit er weer op! Kon je er niet live bij zijn? Geen probleem, de opnames van de webinars zijn hier terug te kijken.
Bovendien is er een digitale informatiemarkt waarbij je informatie kunt bekijken van de sponsoren van de PDSB.

Welkom op de PDS infodag 2020 van de PDS Belangenorganisatie!

door Gonneke Nakasawa

Herstel van balans in ons darmecosysteem; feit of fabel? 

door prof. dr. Eric Claassen

Het darmmicrobioom is een complex ecosysteem van micro-organismen in het maagdarmstelsel dat een essentiële rol speelt bij het metabolisme, het immuunsysteem en de hormoonhuishouding. Omdat het microbioom verstrekkende gevolgen heeft voor de gezondheid en daarbij relatief eenvoudig is te beïnvloeden met voeding, leefstijl en supplementen, is meer kennis over dit onderwerp van belang voor gezondheidsprofessionals, patiënten en consumenten.

In de video besproken uitgave kan hier gratis gedownload worden. Een gesigneerd boek “Gezond naar honderdvijftien” is hier te bestellen. Mail het verzoek met vermelding van naam, aantal exemplaren en gewenst afleveradres. Boek kost € 21,99 inclusief verzendkosten. Korting bij aanschaf meerdere boeken.

Is het al tijd voor feest? Update over het PDS-project 

door Marijke Boersma van de Maag Lever Darm Stichting

De samenwerking tussen de PDSB, de Nederlandse Vereniging van MDL-artsen (NVMDL) en de MLDS is gestart in 2017. Wat is er tot nu toe bereikt in het PDS-project dat we zijn gestart? In deze lezing vertelt Marijke Boersma alles over bijvoorbeeld de PDS-test, de kenniscentra en de Keuzehulp PDS.

Link naar de website van de Maag Lever Darm Stichting.

Prikkelbare darm en de bekkenfysiotherapeut 

door Jenneke Kalkdijk

Voor velen van ons is de betrokkenheid van een bekkenfysiotherapeut binnen de zorg van de PDS-patiënten nog niet een normaal gegeven, al klinkt de roep steeds luider, ook in internationaal wetenschappelijk onderzoek. Niet in de minste plaats omdat is aangetoond dat bekkenfysiotherapie de belangrijkste therapie is voor patiënten met verstoppingsklachten, zoals de ontlasting niet kwijt kunnen, persen, het gevoel van niet goed leeg kunnen poepen, vaak kleine beetjes poepen maar nooit goed leeg zijn, het gevoel dat er iets voor de anus zit etc.

Link naar de website van Jenneke Kalkdijk.

De helende werking van voetreflex

Marike te Lintelo, voetreflexoloog

Wat kan VoetreflexPlus betekenen voor mensen met PDS? Dat wordt in deze workshop van Marike te Lintelo duidelijk. Zij heeft een behandelmethode ontwikkeld vanuit verschillende perspectieven: de westerse gezondheidsvisie, de Chinese geneeskunde en de natuurgeneeskunde. In een behandeling stimuleert ze de voetreflexzones en meridianen die corresponderen met het buikgebied. 

Link naar de website van Marike te Lintelo.

PDS en stress 

door Jacqueline Gerrits, orthomoleculair therapeut, diëtist en auteur

De meeste mensen met PDS ervaren dat stress en hun gemoed invloed hebben op hun buikgevoel. Niet iedereen heeft evenveel stress en er zijn ook verschillende onderwerpen die stress geven. Enkele aspecten die tijdens deze lezing worden belicht, zijn het maken van keuzes (wat helpt om zielerust te krijgen) en het beoordelen van relaties. 

Link naar de website van Jacqueline Gerrits.

De boeken van Jacqueline Gerrits en Joyce Bijl zijn hier te bestellen.

Link naar opname webinar over de Keuzehulp 

Sponsoren

Welkomstwoord

PDSB 
www.pdsb.nl

Keuzehulp

MLDS
www.mlds.nl 

Afbouw maagzuurremmers

Happy Living Academy / AllergiePlatform 
https://www.happylivingacademy.com/

Iberogast 
 Pileje
Gelsectan
Vitals
Tempocol

Daarom Orthica!

“Bewust leven en maximaal genieten; daarbij hoort een gezonde levensstijl en uitgebalanceerde voeding. In aanvulling hierop zijn er producten van Orthica, die op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten zijn ontwikkeld. Orthica is van Nederlandse bodem en biedt al meer dan 30 jaar kennis, educatie en voedingssupplementen die optimaal gedoseerd zijn voor elke levensfase en leefstijl.”

Enquête

We hopen dat je hebt genoten van deze digitale PDS-infodag. We horen graag je mening! 

Donateur

Word donateur van PDS.